NEGATIEFS GEHOORD VAN CAMINO HATERS/NEGATIEVELINGEN

BESTE ALS U IETS NEGATIEFS HEBT GEHOORD,KOMT DIT ZOALS ALTIJD AF VAN EEN GROEP CAMINO HATERS,NEGATIEVELINGEN

DIE ER HELAAS ZIJN IN DE CAMINO WERELD EN ALS EEN KIP ZONDER KOP PRATEN!!!

Waarom haten haters en hoe kan je daar het beste mee omgaan?

Iedereen die iets doet, die bezit heeft, er op een bepaalde manier uit ziet of die zelfs maar een mening heeft, kan met haters worden geconfronteerd; kritiek, commentaar, afkeuring, etc. Waar komt dit toch vandaan, wat is het effect op jou en hoe kan je je het beste hiertegen wapenen?

Wat is een “hater”?

Een hater is iemand die alles haat dat hij/zij niet is, heeft, of kan. Zij zijn negatief ingesteld en vaak niet erg blij met zichzelf. Het is een mentale kronkel dat zich naar buiten toe manifesteert en zich richt op alles dat zij willen zijn, hebben of kunnen.

Hardcore haters zoeken elkaar vaak op, ze zijn gelijkgestemd in het haten van alles wat zij niet zijn, hebben, of kunnen. Dit kan in elkaars fysieke aanwezigheid, of tegenwoordig (soms anoniem) op afstand via social media, fora of andere communicatiekanalen. Het opmerkelijke is dat dit nooit heel lang duurt of goed aanvoelt voor hen, omdat deze energie nu eenmaal negatief is. Ze gaan per definitie op zoek naar iets dat niet deugt, lelijk is, niet klopt, of niet klinkt en missen de essentie van de meeste dingen. Ze raken verwijderd van de realiteit en het totaalbeeld van dingen of mensen en raken zo enorm verward.

Deze mensen hebben hulp nodig, of vinden zelf weer (hopelijk snel) de juiste balans.

 

Waarom haat een hater?

Het aller aller aller belangrijkste dat je zou moeten beseffen, is dat een hater per definitie zelf een probleem heeft, altijd en zonder uitzondering. Enkele redenen om op een dergelijke manier te haten zijn frustratie, woede, teleurstelling, jaloezie en afgunst. Dit zijn allemaal triggers die in de hater zelf zitten, niet in jou.

Het heeft vaak te maken met iets dat jij doet of kan, dat de ander niet durft of kan. Het kan ook zijn dat jij iets hebt, dat de ander ook wilt maar niet heeft; een partner, werk, succes. Iemand die volgens onze norm mooi is, wordt ook vaak geconfronteerd met haters, puur omdat de hater zichzelf minder mooi vind en er ook zo uit zou willen zien.

Hoe paradoxaal het ook klinkt; de grootste haters zijn vaak de grootste fans, alleen zijn ze nogal in de war…

Ergens heeft het natuurlijk iets zieligs, triests en zou je er eerder medelijden mee moeten hebben, dan er boos, gekwetst, of onzeker door te worden. Helaas is dit wel vaak het gevolg en dat is dan ook de bedoeling van de hater. Een hater gaat op zoek naar je zwakke plekken en reageert de woede, frustratie of jaloezie precies daar op jou af.

Familie en/of vrienden?

Commentaar krijgen van iemand die verstand of ervaring heeft in wat jij doet, kan heel goed bedoeld en leerzaam zijn. Ook iemand die niet zoveel verstand van heeft van wat je doet, kan je uit liefde of bezorgdheid onjuist adviseren en dit valt natuurlijk niet onder de noemer “hater”. Probeer dus wel goed onderscheid te maken in het motief en het belang van het commentaar of het advies.

Haters binnen vriendenkringen, familie en collega’s, komen ook nogal eens voor, heel dichtbij dus. Juist hier kunnen verschillen namelijk erg groot en confronterend zijn, omdat die constant aanwezig en zichtbaar zijn. Niet iedereen kan goed met deze verschillen omgaan, ongeacht de onderlinge band en/of verwantschap.

Maar ook hier geldt hetzelfde; het heeft nooit te maken met jou, altijd met de hater zelf.

Hoe ga je met een hater om?


 

Het succes van de hater, hangt dus feitelijk af van jou en hoe je het verbale of fysieke product van de hater beoordeeld.

Tips om met een hater om te gaan:

  1. Beoordeel goed of het hatelijk is en wat er gezegd wordt, het kan namelijk ook goed bedoeld zijn;
  2. Probeer te achterhalen wat het motief (achterliggende reden) kan zijn voor een uitspraak, mening of kritiek;
  3. Als een uitspraak puur hatelijk bedoeld is, heeft het niks met jou te maken maar met de hater zelf;
  4. Geef de hater niet wat hij/zij wilt; aandacht of reactie. Dit zal het probleem alleen verergeren, negeer het;
  5. Maak van zijn/haar probleem niet jouw probleem.
  6. Haat de hater niet, hij/zij heeft een serieus probleem, jij niet…